Reizen naar Parijs

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Parijs te reizen. Zowel de auto, de trein, de bus als het vliegtuig zijn een optie.

Auto

De afstand tussen Parijs en Amsterdam is ongeveer 500 kilometer. Het duurt ongeveer een vijftal uur om de afstand te overbruggen met de auto en de kost in benzine ligt om en rond de 60 à 70 euro. Parkeren in Parijs is echter vaak lastig en ook de tarieven die hierbij komen kijken kunnen hoog zijn. Zowel parkeergarages als de straat zijn een optie, maar aangezien het een drukke metropool is kan het soms wel even duren vooraleer er een plekje vrij is.

Trein

berlin-936081_1280Parijs is met de Thalys gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. De reistijd vanaf Amsterdam ligt ongeveer op 3,5 uur en een retourticket kan al worden aangekocht vanaf 70 euro ongeveer. Hier geldt wel dat hoe vroeger de boeking wordt gemaakt, hoe voordeliger de prijs is. Er reist 9 keer per dag een trein naar Parijs vanuit zowel Amsterdam, Schiphol als Rotterdam. De eindhalte van de Thalys is de Gare du Nord in Parijs.

Bus

Voor zij die niet graag zelf rijden, kunnen ook een bus nemen. Zo is Eurolines een voorbeeld van een maatschappij die dit traject aanbiedt, vaak al voor een prijs vanaf 60 euro. De reistijd kan vaak wel veel langer zijn dan met een eigen auto, aangezien de bus verschillende haltes heeft om mensen op te pikken.

Vliegtuig

Weinig mensen vliegen vanuit Nederland naar Parijs. Er zijn namelijk weinig lowcost maatschappijen die lijnvluchten aanbieden op deze route en de kosten lopen daarom snel hoog op. De duur van een directe vlucht duurt net iets meer dan een uur maar de kosten kunnen dus variëren. Voor zij die wel graag een snelle vlucht nemen, wordt voornamelijk KLM sterk aangeraden.