Accommodatie en overnachtingen

hotel-748188_1280Parijs heeft een enorm groot aanbod aan hotels. Deze zitten bijna allemaal het hele jaar door volgeboekt, aangezien mensen van over de hele wereld deze beroemde metropool met eigen ogen willen zien en ontdekken. Er zijn echter ook meer overnachtingsmogelijkheden dan chique hotels: zo zijn er in Parijs ook veel jeugdhostels, B&B’s en appartementen te vinden. Omdat Parijs zo’n populaire bestemming is, zijn echter alle mogelijkheden vaak prijzig (ook in de minder goede buurten). Toch is het de moeite waard om vergelijkingen te maken. Het is vooral ook belangrijk om zo snel mogelijk een overnachtingsplek te boeken. Zeker bij de keuze voor een bijzondere hotels met leuke kenmerken of een prachtig uitzicht.

Hotel Chopin

Hotel Chopin is een typisch Parijs 2-sterrenhotel overladen met Franse charme dat al sinds 1846 bestaat. Het hotel ligt op wandelafstand van de opera en luxueuze winkels en het beursgebied.

Hotel Relais Bosquet Paris

Hotel Relais Bosquet Paris is een knus 3-sterrenhotel dat zich vlakbij de Eiffeltoren bevindt en op slechts enkele minuten wandelen van de charmante winkelstraat Rue Cler.

Mercure Paris Terminus Nord

Hotel Mercure Paris Terminus Nord is een sfeervol 4-sterrenhotel dat binnen bereik ligt van de Eiffeltoren alsook het Louvre museum. Ook Montmartre en de Sacré Coeur zijn gemakkelijk te bereiken.

Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe is een luxueus 5-sterrenhotel dat alle nodige faciliteiten aanbiedt. Het hotel is gelegen in hartje Parijs en ligt op een steenworp van de prachtige Arc de Triomphe.

Parijs telt zo’n 1500 hotels en het is dus vaak moeilijk om een keuze te maken. Vergelijk enkele hotels en kijk naar belangrijke criteria zoals locatie, ontbijt en de verhouding prijs-kwaliteit. Ook het lezen van recensies kan vaak helpen. Deze zijn afkomstig van mensen die hun ervaring en beoordeling willen delen en vaak ook goede tips kunnen geven die een reis naar Parijs enkel nog prettiger zullen maken.