Bezienswaardigheden om en rond Parijs

Er is geen beginnen aan het opsommen van alle bezienswaardigheden in Parijs. Deze wereldstad met maar liefst 11 miljoen inwoners heeft zoveel te bieden, dat er aan een korte citytrip haast niet genoeg is. Een reisgids is zeker aangeraden om een overzicht te hebben van de talloze musea en historische gebouwen en hun entreegelden en openingsuren. Hierbij een populaire top vijf voor veel toeristen die velen op weg kan helpen:

Eiffeltoren

paris-843229_1280De meest bezochte trekpleister in Parijs is de Eiffeltoren, het beroemde symbool van deze lichtstad. De toren biedt een uniek uitzicht over Parijs en doet iedereen ’s avonds wegdromen onder zijn fonkelende lichtjes.

Sacré Coeur Basiliek en Montmartre

De wereldberoemde wit gekleurde Sacré Coeur basiliek staat bovenop de heuvel van Montmartre. Zowel de wandeling naar boven als die naar beneden zijn de moeite waard: de trappen zitten vol keuvelende paren en bovenop de heuvel is er een prachtig uitzicht om van te genieten.

Seine

De Seine rivier die door Parijs loopt zorgt voor veel romantiek. De dagelijkse boottochten die worden georganiseerd komen langs de vele historische panden die Parijs rijk is, zoals de Statue de la Liberté, Place de la Concorde, Conciergerie en nog veel meer.

Moulin Rouge

De naam Moulin Rouge doet bij velen een belletje rinkelen. De beroemde nachtclub met roodverlichte molenwieken staat al twee eeuwen lang in de rosse buurt van Parijs. Ga langs voor een levendige show en een heerlijk diner.

Louvre

Het Louvre behoort tot één van de grootste musea ter wereld. De enorme collectie bestaat zowel uit archeologische vondsten als beeld- en schilderkunst en zalen met barok meubels. Ook het meest gerenommeerde Da Vinci schilderij, de Mona Lisa, staat tentoongesteld in dit adembenemende museum.

Ook vlak buiten Parijs liggen nog vele bezienswaardigheden die zeker niet mogen worden vergeten, zoals Disneyland Parijs of het Paleis van Versaille.