Nachtleven en uitgaan

audience-868074_1280Het Parijse nachtleven kan eerder berucht dan beroemd worden genoemd, want saai is het allesbehalve. De legendarische reputatie van de stad houdt al eeuwenlang stand. Dat is te danken aan de concepten die tijdens hun lanceringstijd vaak gewaagd waren, zoals de Moulin Rouge die symbool staat voor het bohemienleven. In het levendige gebied Le Marais is er altijd wel een knusse bar of een uitbundige disco te vinden. Voor geliefde die een romantische plek willen opzoeken, zijn er tal van adresjes om lekker wijn te drinken in Montmartre. Voor zij die graag eens iets anders dan gewoonlijk doen, zijn er ook andere adresjes:

Le Batofar

Vlak langs de Seine ligt het oude lichtschip Le Batofar. Niet alleen de locatie maakt deze club de moeite waard, ook de mogelijkheden op het schip zelf zijn enorm: zo is er niet alleen een club, maar ook een café, restaurant, bar en zelfs een muziekwinkel. Gerenommeerde internationale DJ’s komen hier regelmatig voor een topavond zorgen!

Buddha Bar

De bekende Buddha Bar was erg vernieuwend tijdens zijn oprichting in 1996. De bar ontpopte zich al snel tot de place-to-be voor zij die van etno-elektrische muziek houden en van creatieve cocktails of wijntjes. Gooi na een lekkere maaltijd alles los en dans tot de zon weer opkomt!

Metropolis

De unieke Metropolis club, die sinds 2012 eigenlijk Loft Metropolis heet, is één van de grootste discotheken van Parijs. De club bestaat uit maar liefst vijf zalen met elk hun eigen decoratie en muziekstijl. Ze staat het meest gekend om haar elektronische muziek en Tecktonik stijl.

Café Procope

Voor wie na een lange dag liever uitrust met een goed biertje, maar tegelijkertijd ook nog van de rijke Parijse geschiedenis wil genieten, begeeft zich best richting Café Procope. Het wordt beschouwd als het oudste café van Parijs en het was dé plek waar de intellectuele elite, zoals Voltaire, Franklin en Jefferon, elkaar in de 18e eeuw ontmoetten. Een tijdperk waar het rijkgedecoreerde café zeker aan doet denken!