Parijs, de lichtstad der liefde

Parijs, een stad waar de wereldgeschiedenis kan worden aanschouwd en waar geliefden van overal zich verliezen in de gezellige steegjes en in elkaar. Een echte metropool die jaarlijks miljoenen bezoekers ontvangt en die keer op keer toeristen weet te betoveren en waar meer dan duizenden films, boeken en liedjes over zijn gemaakt. Het is dan ook een stad die voor elk wat wils heeft: er zijn talloze musea, nachtclubs, winkelgalerijen, parken en restaurants die staan te popelen om te worden ontdekt.

Vele van de bezienswaardigheden in deze historische stad zijn wereldberoemd. Een goede planning kan dan ook helpen bij het bezoeken van zoveel mogelijk iconische plekken. De stad kan worden beschreven als één groot openlucht museum waar alles het bezoeken waard is: de prachtige Eiffeltoren, het schitterende Louvre, de geliefde Notre Dame, de gevierde Arc de Triomphe en de ellelange Champs-Élysées.

Al deze bezienswaardigheden zijn verspreid over verschillende arrondissementen. Parijs telt 20 verschillende wijken die door de Fransen als arrondissementen worden aangeduid. Elk hebben ze hun eigen charme en trekpleisters. Onder de meest bezochte arrondissementen vallen de wijken Montmartre, Champs-Élysées, Les Tuileries, Le Marais, Les Invalides, Germain de Pres en Latin Quartier. De afstanden tussen deze verschillende parels zijn gemakkelijk te overbruggen met het openbaar vervoer. Avonturiers kunnen ook met de fiets gaan! Talloze hotels liggen overigens verspreid over de hele stad.

Deze website biedt toeristische informatie die kan helpen bij het plannen van een stedentrip naar Parijs: vind hier informatie over vervoer, accommodatie, bezienswaardigheden en nog veel meer. Ontdekken is de boodschap!