Culinaire ontdekkingen en verwennerijen

De Franse keuken bestaat uit vele verwennerijen en dat toont zich dan ook in de talloze restaurants en caféetjes die er in Parijs te vinden zijn. Op elke straathoek is er wel weer een nieuwe geur die bij velen het water in de mond doet lopen en die nieuwsgierige toeristen naar binnen lokt. In totaal zijn er maar liefst iets van een 8000 restaurants in Parijs, uiteenlopend van doordeweekse bistro’s tot de meest luxueuze en beroemde restaurants. Het is overigens niet enkel de Franse keuken die in Parijs is vertegenwoordigd: de hele wereld kan worden geproefd in de kookkunsten van de Parijzenaren. Hierbij enkele restaurants die zeker de moeite waard zijn, al was het maar om hun faam te keuren!

Restaurant La Tour d’Argent

Dit overheerlijke restaurant met een geweldig uitzicht op de befaamde Notre Dame bestaat al sinds 1582 en had destijds maar liefst drie Michelinsterren. Talloze beroemdheden schuiven hier al langer dan vier eeuwen hun voeten onder tafel, waaronder enkele historische figuren zoals koning Lodewijk XIV, Marilyn Monroe en Salvador Dalí. Het restaurant is vaak al maanden op voorhand volgeboekt.

Brasserie Julien

Brasserie Julien heeft een prachtig interieur dat volledig in de Art Nouveau stijl is gebouwd. Kort voor de Franse Revolutie van 1789 werd er in dit pand reeds een taverne ingericht en later groeide het uit tot één van de eerste typische concert-cafés die Parijs rijk is. Ook hier komen beroemdheden graag eten, zoals Jean-Paul Gaultier of Angelina Jolie.

Quartier Latin

De oude studentenbuurt Quartier Latin is letterlijk overspoeld met gezellige restaurants: om de twee mrestaurant-449952_1280eter zijn er wel nieuwe parels te ontdekken. Loop door knusse middeleeuwe straatjes en word verleid door geuren van de hele wereldkeuken: Grieks, Turks, Italiaans, Chinees, Frans, Japans,… Er is geen smaak die niet te vinden is in deze wereldberoemde buurt!