Winkelen en kuieren

Parijs staat om goede reden bekend als stad van de mode: samen met wereldsteden als New York, Rome en Milaan behoort het tot de trendsetters in kledingstijlen wereldwijd – en dat al eeuwenlang! Vele modehuizen bevinden zich in deze chique stad en de grootste namen in de modewereld werken dan ook voor hier. Denk aan namen als Dior, Chanel, Yves Saint-Laurent en Louis Vuitton. Toeristen van over de hele wereld trekken naar Parijs om eens lekker te winkelen. Shop until you drop! Dat is geen uitdaging in deze stad: overal zijn er winkels te vinden die aangepast zijn aan ieders budget.

De bekendste en duurste winkelstraten zijn de Avenue Montaigne en de Champs-Élysées. Elegante winkels als Versace, Gucci, Prada en Valentino alsook vele juwelierszaken liggen verspreid over de hele Avenue Montaigne. De Champs-Élysées, ook vaak “de mooiste avenue ter wereld” genoemd, is bijna 2000 meter lang en huist enorme filialen van ketens als Disney, Zara, Nike, Disney en Gap. Voor toeristen met een iets minder ruim budget is er de gezellige wijk le Marais. Het is een wijk met unieke en smalle boutiques waar Parijzenaren vaak zelf gaan shoppen. Zeker het ontdekken waard dus!

money-256281_1280Ten slotte zijn er ook nog de bekende warenhuizen Au Printemps en Galeries Lafayette. Deze twee concurrenten bevinden zich vlak naast elkaar op de Boulevard Haussmann en ze verkopen zelfs veel dezelfde merken. De sfeer in beide modetempels verschilt echter. Au Printemps wordt gezien als fris en modern, terwijl Galeries Lafayette bekend staat om haar traditie en elegantie.

Ontdek ook de vele knusse marktjes die Parijs rijk is en slenter als een volleerde Fransman tussen de kraampjes. Snuif de geuren op van heerlijke ingrediënten en gerechten en ga op zoek naar unieke kledij en cadeaus die nergens anders te vinden zijn. Vele handelaren reizen vaak vanuit hun dorp naar Parijs om daar hun waar aan de man te brengen. Echte couleur locale dus!