Vervoer ter plaatse

Veel toeristen kiezen ervoor om Parijs grotendeels te voet te verkennen. Het is een verrijkende en sportieve manier die hen toelaat om zelfs de kleinste hoekjes en steegjes van deze magische stad te ontdekken. Parijs is echter een metropool en de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden kunnen dan ook vaak erg groot zijn. Daarom kan een taxi of het openbaar welkom zijn op het einde van een lange dag.

Taxi

waiting-926533_1280Taxi’s kunnen op straat worden aangehouden of bij een voorziene taxistandplaats. Ze kunnen ook opgebeld worden via een centraal telefoonnummer (01 45 30 30 30). Taxistandplaatsen zijn vaak gelegen aan de populaire bezienswaardigheden waar 24 uur per dag taxi’s staan. Een vrije taxi kan worden herkend aan de hand van het groene lichtje bovenop het dak. Een rit kost minimum 7 euro, maar het tarief per kilometer is afhankelijk van het tijdstip (van 1,04 euro tot 1,54 euro).

Openbaar vervoer

In Parijs zijn er vele mogelijkheden binnen het openbaar vervoer. Er is zowel de metro, de trein (RER voor de buitenwijken), alsook de bus en tram beschikbaar. Er kunnen kaartjes van 1,70 euro worden aangekocht die zowel geldig zijn op de metro, RER-treinen als de bus. Deze kunnen worden aangekocht bij de ingang van de metrostations, die te herkennen zijn aan hun grote M-borden op straat. Er kan ook een carnet worden aangekocht. Dat is een boekje ter waarde van 13,70 euro dat goed is voor tien ritten. Weinig toeristen kiezen ervoor om Parijs met de bus te ontdekken, aangezien dit een stuk lastiger uit te zoeken is dan de overige vervoersmogelijkheden. Er zijn veel buslijnen die over Parijs lopen, maar uitzoeken hoe het werkt is niet altijd voor de hand liggend. De meeste toeristen kiezen voor de metro. Het is de meest snelle, gemakkelijke en ook goedkoopste manier om de grote afstanden in Parijs te overbruggen.